lauantai 15. joulukuuta 2018

Luukki 15: Gojibeere Pfirsich Oolong Tee

On syitä miksi tein aikaisemmin varastoon teearvosteluita. Niitä on edelleen tuolla muutama, mutta ne ovat kuvattomia ja tuntuu jotenkin hassulta julkaista niitä niin. Osa niistä on myös tosi vanhoja jo, vaikka en nyt osaa sanoa että vanhenevatko mielipiteet.

Joka tapauksessa. Tänään vuorossa Gojimarja persikka oolong. Juttelin ystäväni kanssa kalenterista ja hän sanoi juuri, että hänellä on ollut pari gojimarjateetä peräkkäin eikä ole niistä ihan varma. En itsekään ole. Gojimarja on (/oli) trendikäs supermarja, mutta en itse koskaan erityisesti jaksanut siitä innostua. En myöskään ole ihan varma miltä se maistuu. Oletettavasti happamahkolta marjalta. Persikka saattaa helposti kyllä peittää koko gojimarjan maun teessä, varsinkin jos sitä on lisättynä esanssina.

Googlasin teen jälleen ja tällä kertaa itseasiassa vaikuttaa, että makua on lähdetty hakemaan vain aineksilla. Jännää! Teessä on ilmeisten lisäksi papajaa ja viikunaa ja kukkia.

Tee tuoksuu hyvin makealla ja persikkaiselle, hyvin miellyttävälle. Maku on miellyttävä. Se on makea ja hedelmäinen. Jossain taustalla on jotain erikoista jota en tunnista. Olisiko se juuri gojimarja?

Näiden teekokeilujen aikana täytyy myöntää, että olen tajunnut aliarvostaneeni persikkaa teessä. Olin kyllä satunnaisesti juonut persikalla maustettua mustaa teetä, mutta harvoin muistan kaivata sitä. Persikka vaikuttaa olevan luonnollisesti miellyttän makea ja yleensä tunnistettavissa. Kaikki hedelmät eivät käänny teeksi yhtä luonnollisesti.

Pidän tästä oolongista. Se on hedelmäisen makea. Hieman sillä rajalla, että onko se hieman liiankin makea, mutta ainakin pari kupillista menee ihan kivasti.

En osaa sanoa maistuuko tässä tosiaan muu kuin persikka ja geneerinen hedelmäisyys, mutta tykkään oolongista pohjana. Se ei ole yhtä aromikas kuin mista tee, joten persikan ei tarvitse kilpailla. Oolong tuntuu yhdistyvän persikkaan oikein miellyttävästi ja saumattomasti.

Olisiko teestä voinut jättää ainesosia pois ilman että se olisi varsinaisesti vaikuttanut makuun? Todennäköisesti. En tiedä paljonko viikunaa oli, mutta se olisi ensimmäisenä karsintalistallani juurikin sokerisuuden takia. Papaja, no, sekin on hyvin makea. Varsinkin tässä tapauksessa se saattaa olla liiallisen makeuden takana, ollessaan sokeroitu. Mutta toisaalta uskon sen tuovan jonkin verran makua myös. Gojimarja, no, en osaa sanoa. Tuskin olisin osannut kaivata.

Mutta miellyttävä tee, juon mieluusti.

 Gojibeere Pfirsich Oolong Tee, oolong. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 3 min.

1 kommentti:

  1. JSTOR: BET SLOT - KLUB, Malaysia - JMT Hub
    JSTOR casino 나주 출장안마 games. JSTOR, the leading provider of online games, has 태백 출장샵 always ensured 수원 출장안마 that online 거제 출장안마 gaming is now 남양주 출장마사지 available in Malaysia and all over the world.

    VastaaPoista