tiistai 4. joulukuuta 2018

Luukku 4: Minze Moringa Kräutertee

Tänään jatketaan yrttiteelinjalla. Koska saksani on edelleen vahva, niin päättelin, että teessä on minttua, ilmeisesti tarkemmin viherminttua. Moringa oli kuitenkin minulle vieras, se on googlen perusteella jonkinlainen superyrtti missä on paljon proteiinia ja a-vitamiinia. Epäilen, että teestä ei juomaan kumpaakaan juuri haudu, mutta kuulostaa silti ihan mielenkiintoiselta.

Googlarin myös itse teetä, ja löysin vastaavan tyyppisen ainakin. Siinä on "nanaminzeä" joka googlauksen peruteella vaikuttaa moron mintulta tai joltain sen tyyppiseltä hieman eksoottisemmalta mintulta. Sen lisäksi on piparminttua, appelsiinin kuoren paloja, moringaa, paahdettua sikuria, inkivääriä ja ruiskukkaa. En tiedä onko sisältö täysin sama, mutta ainakin siinä oli vaaleita paloja joita epäilen appelsiinin palasiksi ja sinisiä kukkia. Inkivääriä ja sikuria oli niin vähän, ettei niistä mainittu edes prosentteja.

Tee tuoksuu hyvin minttuiselta, mikä on miellyttävää. Ja hieman purukumiseltä, mikä on sekä positiivista että negatiivista, kuka haluaa juoda purkkaa? Mutta minttu tuoksuu hyvälle. Olisin ehkä itse ollut ihan tyytyväinen jos teessä olisi ollut pelkkää minttua ja moringaa, mutta ehkä se oli todettu liian mauttomaksi. Tai kalliiksi. Vaikka appelsiini ei ollut ylitselyövä viimeksikään, toivon ettei ihan joka toisessa teessä sitä kuitenkaan olisi.

Haudutettuna purukumin haju häviää ja vaihtuu minttuun. Haudutin teetä todennäköisesti hieman turhankin pitkään, koska ajastin ei päästänyt ääntä niinkuin oletin. Mutta tee ei tunnu siitä kärsineen, onneksi.

Maku on käytännössä hyvin minttuinen, vaikea sanoa onko siinä mitään muuta. Pidän satunnaisesti minttuteistä, joten en valita. En vain välttämättä ymmärrä, että jos yksi osa pyyhkäisee kaiken muun ylitse, niin miksi niitä muita pitää sinne mukaan laittaa? Koristeeksi? Halvennukseksi? Ehkä näin.

Joka tapauksessa tee on ihan hyvää minttuteetä, mutta vastaisuudessa valitsisin kyllä sen sijaan ihan normaalia minttu/ piparminttuteeä. Vähän arvelinkin, ettei eksoottisen oloinen moringa maistuisi teessä, koska jos sitä juodaan jauheena smoothieiden seassa, se lienee aika mauton. Mutta silti olisin ehkä toivonut huomaavani jonkin vivahteen. Mutta toisaalta sitten olisi varmaan maistunut appelsiinikin ja sitä en kyllä kaipaa.

Minze Moringa, yrittitee. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 5-6 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti