perjantai 7. joulukuuta 2018

Luukku 7: Weiße Kirsche Weißer Tee



Tänään on vihdoin jälleen vuorolla kofeiinillinen tee. Ei tosin edelleenkään musta tee. Olen tosiaan ilmeisesti onnistunut lykkimään ne loppupäähän.

Tänään on vuorossa Weiße Kirsche valkoinen tee. Rakastan kirsikkaa! Tee tuoksuu mahtavalle. Kirsikka on vain vähän vaikea teessä. Se helposti muuttuu kitkeräksi ja katkeraksi. Siksi vaikka kirsikka on rakkauteni, en ole vielä löytänyt kirsikkateeta joka olisi pysynyt mukanani.

Googlailin teetä, mutta en ainakaan suoraan löytänyt mitään sekoitusta, joka olisi näyttänyt samalta. Eli oletan, ettei teessä ole muuta kuin valkoista teetä ja kirsikkaa. Ainakaan visuaalisesti ei ole ruusua tai muuta mitä ilmeisesti usein lisätään.

Haudutettuna tee ei tuoksu enää kovin voimakkaasti mikä on vähän hämmentävää, sillä pussi jossa tee tuli tuoksuu tyhjänäkin. 

Tee on hyvin mieto. Kirsikka tuntuu häviävän valkoisen teen alle, mikä on hyvin vaikea saavuttaa, sillä valkoinen tee on usein aika hentoinen maku. Tunnen vähän kirsikan karvauttaa, mutta olisin kaivannut sen lisäksi vähän kirsikan makuakin.

Sääli. Tee on kuitenkin miellyttävä, tee tuntuu laadukkaalta ja pidän valkoisesta teestä yleensäkin. Kirsikka tuo hieman makeutta ja karvautta joka antaa syvyyttä teelle. Tee on mukava juoda ja se varmasti menisi läpi myös ihmiseltä joka ei erityisesti kirsikasta pidä.

Huvittavaa kyllä juon usein juuri talvisin paljon valkoisia teitä. Nyt tosin olen pysynyt melko mustapainotteisena, mutta maistaessani näitä teekalenterin valkoisia, minun tekee mieli lähteä taas sille tielle. Ehkä on aika hakea varastoon lempi valkoista mustikkateetäni. Samalla voin ehkä toiveikkaasti katsella, jos tarjolla olisi myös valkoista kirsikkateetä!

Haudutin teen jälleen 400ml vettä. En usko, että vähempi vesimäärä olisi tuonut kirsikkaa enemmän esille, sillä tee oli kuitenkin edelleen varsin maukas. Olisihan sitä toki voinut kokeilla, mutta jokainen muu tee on ollut täydellistä juurikin tuossa 400ml:ssä.

Weiße Kirsche, valkoinen tee. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti