torstai 13. joulukuuta 2018

Luukku 13: Druidenzauber Schwarz & Grüntee

Puoliväli on ohitettu! Olen aikataulussa! Otin teen mukaan töihinkin, mutta sitten koko päivä oli yhtä pitkää häröpalloa ja en ehtinytkään keittää aamuteen jälkeen enää teetä. Surullista, mutta sain muita kokousherkkuja sen korvikkeeksi. Mm, passion hedelmiä...

No niin. Päivän teehen. Jälleen mustan ja vihreän teen sekoitus. Tuoksuttelin teetä ja totesin, että kylläpä kerrankin tuoksuu kivalle heti. Nimi on aika mitään sanomaton, joten enpä osannut arvata kuinka nappi teestä olikaan kyseä.

Tee on siis mansikka vanilija tee. En nyt heti keksi parempaa. Toki mansikan ja vanilijan maku tulee ilmeisesti jälleen aromista, sillä tee ei sisällä kumpaakaan. Sen sijaan se sisältää ruusun terälehtiä ja misteliä, jälleen. Mikä ihme on tämä äkillinen into laittaa misteliä teehen? No, joka tapauksessa, en nyt erityisesti jaksa valittaa.

Teen nimi tarkoittaa muuten Druidien taikateetä. Ymmärrän. Vanilija ja mansikka ovat kyllä hyvin maagisia makuja.

Teen tuoksu on tosiaan ihana, makean mansikkainen. Tai siis, sellainen miltä mansikka yleensä tuoksuu teessä. Se ei nimittäin tuoksu mansikalle. Maku on miedompi, en välttämättä voi väittää erottavani mansikkaa tai vanilijaa mitenkään erityisesti. Mutta en silti voi valittaa. Tee tuo mieleeni erään toisen lempiteeni, nimittäin Kusminin vihreän mansikkateen. Tässä maistuu samalla tavalla vähän ruohoisa mansikka. Ruohoisa ei ole hyvä sana kuvaamaan, mutta en keksi parempaakaan. Se on sellainen vihreän teen maku mikä on tietyissä vihreissä teissä. Mielestäni se sopii mansikan kanssa. Ja nyt kun mietiskelen asiaa, niin olen muuten melko varma, että myös Kusminin teessä maku tulee aromista, koska punaisia paloja en seassa ole nähnyt. Ah well.

Tee on kiva. Se on miellyttävällä tavalla hieman makea. Samalla tavalla itseasiassa kuin edellinen karpalo persikkatee. Mansikan kanssa on vaikea mennä vikaan. En olisi valittanut, jos vanilijaa olisi enemmän. Kaipaan elämääni vanilijaista mansikkateetä, ilman kerma-aromia. Mutta tämäkin on kiva.

Ainoa ongelma tosiaan on, että tee muistuttaa minua toisesta teestä, ja rakastan sitä teetä. Jos minun pitäisi valita, joisin sitä. Tämä on hieman erilainen, ja mitä enemmän juon tätä, sitä enemmän maistan vanilijan. Mutta nyt minun tekee mieli Kusminin teetä. Voisikohan siihen lisätä vanilija...

No, joka tapauksessa. Tämä on tee, jota voisin ostaa lisää. Jos saisin sitä jostain järkevästä kaupasta jalkautumalla. Luulen, etten jaksa alkaa tilaamaan saksalaisesta nettikaupasta ehkä samaa teetä. Sinällään sääli, mutta lohduttaudun Kusminilla.

Haudutin jälleen teen isoon 0,4l mukiin illan kunniaksi. Ihan mukavaa tämä oikeastaan. Tuntuu vähemmältä vaivalta, huvittavasti.

Druidenzauber Schwarz & Grüntee, musta ja vihreä. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti