keskiviikko 5. joulukuuta 2018

Luukku 5: Milde Limone natürl. Früchtetee

Tänään on vuorossa hedelmätee, Milde Limone natürlich Früchtetee, eli mieto sitruunainen luonnollinen hedelmätee. En juo hedelmäteitä käytännössä koskaan. Olen todennut haudukkeet yleensä turhan kitkeriksi makuuni. Eivät varmasti kaikki, mutta ne mitä olen sattunut maistamaan. Lisäksi tosiaan en välttämättä oikeastaan näe hedelmähaudukkeita teenä.

Googlasin jälleen haudukkeen ja löysin helposti hyvin oikeannäköisen tuotteen. Sivu sanoo, että hauduke sisältää sitruunan kuorta, sitruunaruohoa ja kolmea aromia: omenaa, porkkanaa ja punajuurta. Kehuu hauduketta hyvin aromikkaaksi.

Ja sitä se kyllä onkin. Hauduke ei ole kitkerä, vaan melko makea. Maku on ihan ok, hedelmäinen. Mutta samalla... En oikein voi erotella mitään makuja. Sitruunasta muistuttaa lähinnä hienoinen hapokkuus kun haudukkeen ottaa suuhun, mutta sekin häviää nopeasti. Muuten en osaa sanoa mausta muuta kuin hedelmäinen, makea.

Hauduke ei tosiaan ole pahaa, se on ihan juotavaa. Tosin vaikka se on suhteellisen makeaa, kaipaisin silti ehkä vähän makeutusainetta katkaisemaan sitruunan happoa. Haudukkeesta jää myös vähän erikoinen jälkimaku.

Vaikka teen tosiaan pitäisi olla luonnollinen, oletan, että aromit ovat luonnollisia myös, niin hauduke maistuu jotenkin teolliselta. En oikein osaa sanoa miksi. Ehkä se on aromeista, joiden tarkoitus lienee juurikin katkaista sitruunan hapokkuutta. Mutta jokaisella aromilla on oma makunsa, jotka eivät mielestäni välttämättä ole makuja joita kaipaan teeheni.

Haudukkeen lopputulema: ei pahaa, muttei myöskään jatkoon. Ensimmäinen lievä pettymys kalenterissa. Mutta hedelmäteeltä en oikein voinut paljoa odottaakaan.

Haudututin teen jälleen n. 400 ml vettä ja tätä haudutin n. 9 minuuttia.

Milde Limone natürl. Früchtetee, hauduke. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 8-10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti