sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Luukku 2: OrangePfefferminz

Sunnuntai meni niin hulinalla ohitse, että en ehtinyt juoda toista teetä. No, laitan tämän nyt sitten vähän myöhässä eiliselle, koska blogimaailmassa voi muokata aikaa:P

Tämän päivän tee on OrangePfefferminz nimellä oleva valkoinen tee. Suomennettuna siis appelsiini-piparminttutee. Pidän piparmintusta, vihaan appelsiinia teessä. Eli katsotaan mitä tästä tulee.

Työpannuni tietenkin keittää minimissään 0,5l, joten täytyy vähän mietiskellä miten tämän saa hoitumaan parhaiten. En tosiaan omaa erillistä teepannua töissä, vaan haudutan suoraan keittimeen. Minulla on edelleen käytössä alkuaikoina esittelemäni keitin, joka on palvellut varsin mainiosti ja ongelmitta!

Tee tuoksui haudutettuna appelsiiniteelle. Pelottaa. Mutta, ensimmäinen siemaisu ja en maistanut appelsiinia. En tosin piparminttuakaan. Maku on silti miellyttävä, hieman makea.

Kun nyt hörpin tässä lisää, niin huomaan sekä appelsiinin että piparmintun. Olin melko varma, että appelsiini-piparminttutee ei voisi olla hyvää, koska appelsiini on yleensä pahaa muutenkin, mutta yhdistettynä minttuun en osannut kuvitella makuyhdistelmää.

Olin väärässä. Tee on miellyttävä. Appelsiini maistuu, muttei ole hallitseva. En edelleenkään välitä appelsiinista teestäni, mutta tämä on ehdottomasti yksi parhaimpia maistamiani appelsiiniteitä. Maku ei tökkää suoraan niinkuin yleensä. Piparminttu on enemmän jälkimakuna, häivähdyksenä. Piparminttu on ilmeisesti sen verran makea, ettei se niinkään mintun tapaan risteä appelsiinin kanssa, vaan yhdistyy appelsiinin oman makeuden kanssa.

En usko, että tulen kaipaamaan teetä, mutta en ole ollenkaan pettynyt siihen. Appelsiiniteeksi se on miellyttävän juotava. Valkoinen tee pohjalla on myös miellyttävä, vaikka laadusta en osaa sen enempää sanoa. Se yhdistyy appelsiiniin ja piparminttuun täydellisesti.

OrangePfefferminz, valkoinen tee. Haudutuslämpötila 80ºC. Haudutusaika 3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti