perjantai 14. joulukuuta 2018

Luukku 14: Creme Brulee Grüner Tee

Noniin, kun puhe oli samantyylisistä teistä...

Tänään vuorossa on ihan oikea Creme Brulee tee, mutta vihreänä teenä, toisin kuin Unssin variaatio on mustaa. Rikasta, syvää ja makeaa mustaa. Kun kaivoin vihreän teen luukustaan, olin huvittuneen yllättynyt. Aah, ai että ihan kilpailu.

No, googlasin teen, koska näissä on ollut tosi hassuja aineksia. Tälläkin kertaa vaikuttaa, että lisämakua tulee aromista, koska teen lisäksi ainesosana on vain vanilijan palaset. Sinällään en kyllä valita, vanilija innostaa minua aina.

Ja.... Tämä tee. Aah. Se on niiiiiin hyvää. Oikeasti. Rakastan tätä teetä jo muutaman hörpyn jälkeen. Ehdottomasti parhain tee koko satsissa tähän asti. En tiedä maistuuko tämä creme bruleelle, mutta tämä maistuu ihanalle makealle vanilijalle. Juuri täydellisellä voimakkuudella ja makeudella. Vihreä tee on mieto, joten se antaa tilaa täydellisesti vanilijalle. Ja vaikka mietin, että noinkohan vihreä tee oikeasti kestää 90 asteen veden mikä ohjeessa oli, niin kyllä. Tee ei ole yhtään kitkerää.

Olen maistanut muutamaa vanilijaista vihreää teetä. Olen kovasti yrittänyt pitää niistä, mutta yleensä ne vain ovat olleet jotenkin huonoja. Vanilijaa on ollut liian vähän. Vihreä tee on ollut liian ruohoista ja kitkerää. Taisin viime vuonna tehdä joululahjaksi vihreää vanilijateetä, mutta sitten en kehdannut tehdä itselleni tehdä sitä Se olisi voinut toimia sillä minulla oli pohjana makea vihreä tee ja vanilijaa kahdessa muodossa.

Tämä tee on juurikin sitä mitä aina hain. Hento vihreä takana, makea tunnistettava vanilija päällä.  Aah. Täytyy ilmeisesti tilailla tätä sitten kotiin. Toivottavasti löydän sitä samasta kaupasta kuin päärynä persikkateetä.

Tämä tee tekee minut onnelliseksi, joten voin todellakin suositella sitä kenelle tahansa joka pitää vanilijaisista teistä. Ja korkean haudutuslämpötilan takia vihreää teetä on vaikeampi polttaa, riittänee kun ottaa veden pois hieman aikaisemmin tai unohtaa sen hetkeksi kiehuttua.

Tein teen taas isoon mukiin. Vähän toivon, että olisin tehnyt sen pannuun. Mutta! Teestä saa toisen haudutuksen. Luulen, että teen toisen pannuun myöhemmin. Vihreää teetä haluan selkeästi nauttia hitaammin ja tasalämpöisempänä. Mutta siinä missä musta tee ei erityisesti muutu kylmetessään, vihreä tee helposti korostuu ja mausteet häviävät. Huomaan tässäkin samaa, mutta pidän vihreästä teestä jota tässä on käytetty, joten sekin on kiva.

Creme Brulee Grüner Tee, vihreä. Haudutuslämoötila 90ºC. Haudutusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti