tiistai 18. joulukuuta 2018

Luukku 18: Weihnachtsplätzchen Grüner Rooibos

Jälleen ollaan teen kanssa, jonka nimestä en oikein pysty ymmärtämään kuin valistuneen arvauksen. Joku joulu tee, mieleni kuiskii.

Enkä ollut väärässä. Kyseessä on tosiaan mausteinen rooibos, jossa on omenaa, appelsiinia, kanelia, kardemummaa, vanilijaa ja karamellia. Kaikkea mistä joulu on tehty, kai.

 En sinällään ole pahoillani jouluteestä, varsinkin tälläisestä jossa on enimmäkseen miellyttäviä mausteita. On melkein joulu, joten yksi tai kaksi jouluteetä ei haittaa yhtään. Tämä aamu tosin olisi voinut vaatia jotain tujumpaa kuin rooibos, ja vierelläni polttelee uusi jännittävä tee, jonka pelastin eilen Resquella. Mutta mikäs tässä, päivä on nuori. Ehtinen senkin korkata.

Tee tuoksuu avatessa miellyttävän mausteiselle, kaneli ja kardemumma hypähtävät ainakin esiin. Haudutettuna... Tee tuoksuu melkein kahviselta. Osittain se varmasti johtuu siitä, että kun kahvia juon, juon toffeekahvia. Teessä on toffeeta joka tuoksuu lähes identtiseltä toffeekahviini. Mutta silti hämäävää.

Maku ei onneksi ole kahvinen. Se on mausteinen ja makea, mutta ei liian sokerinen. Siinä on joku maku johon pitää hieman totutella, mutta se ei ole huono, vain vähän voimakas.

Oikein miellyttävä tee, ja jos joulutee pitäisi valita, niin tätä juo ihan mieluusti. Silti huomaan, että olen tyytyväinen, että teetä on vain muutama kupillinen. Jostain syystä jouluteet eivät oikein sovi minulle.

Jos kuitenkin elämäänsä kaipaa jouluteetä, niin tämä on todella hyvä vaihtoehto. Ei ehkä se perinteisin, mutta fiilis on ehdottomasti kohdillaan. Tee on mausteinen, makea, jouluinen. Ja joillekin bonuksena se on vielä kofeiiniton, joten siitä voi nauttia kofeiiniherkätkin. Ja rooibos lähinnä yhdistyy miellyttävästi mausteisiin, todennäköisesti paremmin kuin musta tee yhdistyisi.

Weihnachtsplätzchen Grüner Rooibos, rooibos. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 5-6 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti