sunnuntai 16. joulukuuta 2018

Luukku 16: Kokos Lemongrass Grüner Tee

Ja taas ollaan jännän äärellä. Olen tyytyväinen, että tunnun nyt ainakin hetkeksi siirtyneen pois yrttiteistä. Tee-teet on enemmän omaani.

Tällä kertaa maistelussa on kookos sitruunaruoho tee. Kookos on ihan ok. Paitsi että olen kai sille allerginen. Mutta epäilen, että se on tässä ihan ok, joten otan riskin. Sitruunaruohoa rakastan. Ah. Ihmiseksi joka ei oikein siedä sitruunaa teessään, rakastan kyllä kaikenlaisia läheltä liippaavia imitaatioita suuresti. Jos teessä on sitruunaruohoa tai lemon verbanaa, innostukseni on taattu.

Siksi tämän kanssa olen vähän kahden vaiheilla. Löysin jossain vaiheessa kookosteen joka oli aika hauska. Tosin hyvin nopeasti tajusin, että se on ehkä kuitenkin vähän liian makea minulle. Tässä on muutama hipale kookosta, joten epäilen, että tee ei tule olemaan samallalailla makea. Mutta miten kookos yhdistyy sitruunaruohoon? En osaa sanoa.

Ja sitten googlasin teen. Olen ehkä hieman pettynyt, kookoslastuihin on lykätty sokeria. Pelkoni ylimakeudesta palasi. Muina ainesosina on myös jälleen aromi, ja ruusu. Mutta ei sentään mitään kovin erikoista.

Tee tuoksuu vähän erikoiselle, karvaalle. Mutta maku on makea, enimmäkseen kookoksinen. En vihaa kookoksen makua, mutta ikävä kyllä teessä on mukana myös jo hieman turhankin tuttu "geneerinen aromin maku", jota on ollut muissakin kalenterin teissä. En tiedä mistä se tulee, tuleeko se aromista vai teestä vai jostain mausteesta. Mutta se on hämärästi hapan ja karvas geneerinen maku joka jää jälkimakuna kielelle. Se tuntuu yhdistävän näitä teitä, vaikka niillä ei olisi juuri yhteistä. Se on hämmentävä hapokkuus joka ei erityisesti paranna teen makua. Sitruuna-aromi? En osaa paremmin arvata.

Ilman sivumakua tee olisi ihan ok, ei tosin silloinkaan kovin erityinen. Sivuaromi häiritsee hieman liikaa, että jaksaisin pitää teestä. Sitruunaruoho jää jonnekin kauas alle, vaikka siis näin oletinkin. Mutta yleensä sitruunaruoho tekee teestä miellyttävän. Nyt ei auta. Kookoskin meinaa hävitä hämmentävästi, jossei sitä muista maistella. Jäljelle jää "geneerinen hieman makea ja hapokas vihreä tee". Ei jatkoon.

Kokos Lemongrass Grüner Tee, vihreä. Haudutuslämpötila 90ºC. Haudutusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti