maanantai 3. joulukuuta 2018

Luukku 3: Ingwer Birne Rooibos

Kolmas luukku sisältää jälleen kofeiinittoman teen, tällä kertaa rooiboksen. Huomasin lykkiessäni pussejä numeropussukoihin, että mustan näköiset teet saattoivat päätyä käteeni vasta loppuvaiheilla. Mutta en halunnut tietää liikaa, joten vilkaisin vain hieman väriä ja koetin jakaa mustia vähän muuallekin. Alkupää saattaa kuitenkin olla melko yrttiteepainotteinen.

Minulla on rooiboksen kanssa vähän huono suhde. Rooibos maistuu mielestäni vähän oudolle, muutamana yhdistelmänä ihan ok:lle. Mutta harvoin tulen edes ajatelleeksi rooibosta vaihtoehtona. No, toisaalta jokainen tee tähän mennessä on kyllä yllättänyt iloisesti!

Ingwer Birne Rooibos sisältää nimensä mukaan siis inkivääriä ja päärynää. Olen opiskellut kuusi vuotta saksaa, mutta en silti tajunnut mitä birne tarkoittaa ilman kääntämistä. Hukkaan on menneet nekin vuodet... Joka tapauksessa, yhdistelmä on mielenkiintoinen. Tee tuoksuu haudutettuna hyvin makealle, mikä ei haittaa ollenkaan. Keitin jälleen teetä n. 400 ml vaikka rooibosta tuntui olevan tosi vähän. Rooibosta ei kuitenkaan ollut yhtään liian vähän, teestä tuli täydellistä. Haudutusaika oli tällä kertaa karvan yli viisi minuuttia.

Maku on hyvin päärynäinen, inkiväärin tullessa vasta jälkimakuna. Minulla on joskus ollut päärynäteetä ja vaikka se tuoksui taivaalliselle ja maistuikin ihan hyvälle, niin se oli myös niin voimakkaan päärynäkarkkista, ettei minun vaan käytännössä ikinä tehnyt sitä oikeasti mieli.

Tämä oli kuitenkin miellyttävän pehmeä ja oikealla tavalla makea. Rooibos maistui sen verran, että huomasin kyllä kun sitä mausta hain, mutta ei niin paljoa että olisin kiinnittänyt asiaan huomiota kokoajan. Inkivääriä en enää lopulta maistanut ollenkaan.

Tämä rooibos on jälleen todella miellyttävä yllätys ja makuelämys. Pehmeä, makea päärynä ja tee menisi varmasti herkkunakin. En jäänyt erityisesti kaipaamaan inkivääriä, vaikka siis sitä rakastankin yleensä. Tämä oli selkeästi päärynälle pyhitetty tee.

Tuntuu vähän hassulta toistaa itseään, mutta jos elämääni kaipaisin rooibosta, niin tämä, kuten aikaisempi yrittiteekin tahollaan, olisi varmasti se mitä hankkisin. Päärynäteenä tämä oli huomattavasti miellyttävämpi kuin aiemmin törmäämäni, olisikohan ollut musta tee. Päärynäkarkkeus ei ollut läsnä, vaan tosiaan miellyttävän pehmeä makeus. Epäilen tosin silti, että teessä on oltava jonkin verran esanssia, vaikka siis palasiakin löytyi, koska päärynä ei yleensä ole kovin voimakkaan makuinen, varsinkaan pieninä kuivattuina palasina.Mutta ehkä päärynä ja rooibos sopivat vain paremmin yhteen kuin päärynä ja musta tee.

Ingwer Birne, rooibos. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 5-6 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti