perjantai 21. joulukuuta 2018

Luukku 21: Blutorange Mango Grüner Tee

Viimeinen työpäivä ennen joulua! Jes. Tietenkin olen välipäivät töissä kuten kunnon työläinen, mutta ei se haittaa. Varsinkin tänä vuonna vapaat osuvat kyllä ihan täysin nappiin ilman erityisiä lomiakin.

No joka tapauksessa. Kolme päivä jouluaattoon <3

Mutta mennään teehen. Tänään on vuorossa veriappelsiini mango vihreätee. Epäilen, ettei veriappelsiini ole hirveästi paljon parempi teessä kuin appelsiini. Mutta toisaalta mango on yleensä melko ylitsevuotava, joten ehkä se jää peittoon.

Google kertoo, että kyseinen tee toimisi myös jääteenä. No, juon sen kuitenkin kuumana, ellen unohda kupin pohjalle sitä jäähtymään. Teen niin ainakin pari kertaa viikossa. Ah well. Onneksi suurin osa teestä maistuu tosiaan hyvältä myös kylmettyään.

Google kertoo myös, että veriappelsiinin maku lienee aromista. Sillä ainesosina sitä ei näy. Sen sijaan mukana on sokeroitua ananasta, sokeroitua mangoa, appelsiinin palasia, saflorin kukkia ja moringan lehtiä. Vihreän teen ja aromin lisäksi siis. Epäilen sokerin yliannostusta lähitulevaisuudessa.

Tee tuoksuu veriappelsiiniselle, mikä on vähän hämäävää sisältöön nähden. Maku on... Mieto. Hämmentävän mieto. Maistan jotain mikä lienee veriappelsiinin aromi ja geneeristä hedelmäisyyttä ja hieman makeutta. Olen tyytyväinen, ettei tee ole niin sokerinen kuin pelkäsin. Mutta muuten, en oikein tiedä mitä oletin, mutta tämä ei ehkä vastaa sitä.

Ehkä oletan teiltä missä on hirveästi eri hedelmiä liikaa, odotan ehkä jotain erikoista ja eksoottista, valtaisaa makuelämystä. Koska hedelmät ovat yleensä niin voimakkaan makuisia tuoreena. Mutta kuivattuina teessä ne ovat oikeasti aika mietoja. Jollakin tasolla tiedän sen, että pieni kuivattu hedelmänpala ei voi antaa kauheasti. Mutta... Silti odotan, että teessä se jotenkin aukeaisi. Oikeastaan ikinä se ei oikeastaan sitä tee, ei ainakaan ilman aromeita.

No, tee oli ihan ok. Makea hedelmätee. En maistanut appelsiinia oikeastaan, joten se oli ihan kivaa. Tee olisi toki voinut olla mikä tahansa geneerinen hedelmätee, mikä sinällään on sääli. Mutta näin siinä välillä käy.

Blutorange Mango Grüner Tee, vihreä. Haudutuslämpötila 90ºC. Haudutusaika 2 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti