maanantai 17. joulukuuta 2018

Luukku 17: Gentlemen's Toffee Schwarzer Tee

Tänään on vuorossa taas toffee tee. Edellisen teen innoittamana olin itseasiassa aika positiivisin mielin asiasta. Nyt kuitenkin lykkäsin teen hautumaan ja se tuoksui... Kirpeälle?

Ehkä se on illuusio. Googlen mukaan teessä ei kuitenkaan ole muuta kuin mustaa teetä, toffeen palasia ja aromia. Toki aromeita on moneksi...

Kuten nimestäkin voi tietenkin päätellä, niin ilmeisesti kuitenkin sain miesteetä! "Loved by men, but also suitable for women." Ah. Toki jos toffee on kovinkin miehinen maku, niin sitten ehkä ymmärrän miksi toffeeteet eivät yleensä ole minulle maistuneet. Nooo, joka tapauksessa.

Tee tuoksuu toffeiselta, mutta siinä on edelleen joku jännä sivutuoksu. Se kirpeys. Mistä se tulee? Miksi se on toffeeteessä?

No, maku on... Mieto. Kirpeyttä ei onneksi ole, vaikka en edelleenkään ymmärrä mistä se tuoksuun tulee. Ei tee pahaa ole, mutta kaipaisin makuun tuoksun voimakkuutta. Maku on hivenen makea, hieman toffeinen kun hakee. Ei paha, ihan ok. Ei kovin erityinen tai jännittävä. Ehkä tämä jollekin maistuu, mutta omasta mielestäni hyvin helposti unohdettavissa. Tee tuntuu myös jättävän hienoisen pinnan kielelle, ehkä se johtuu toffeenokareista tai sitten vaan kuvittelen.

Olen edelleen aikataulusta myöhässä, mutta tänään unohdin myöskin tuoda useamman teen mukaan. Aah, well. Katsotaan jos saisin illalla hörpittyä kupposen.

Gentlemen's Toffee Schwarzer Tee, musta. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti