tiistai 11. joulukuuta 2018

Luukku 11: Birne Karamell Schwarzer Tee

Hahaa! Olen jälleen aikataulussa! Siihen meni vain viitisen päivää. Jep. Ihan hyvä, koska huomaan pientä teevajausta. Juon yleensä kaksi pannullista teetä päivässä. Nyt olen tehnyt samaa, mutta siinä missä pannuni normaalisti sisältää päälle litran nestettä, nyt onkin vain alle puolilitraa. Vierotusoireethan tässä iskee, aijai. Yhden kokeilun päivässä sitä senta

No, joka tapauksessa. Tänään on maistelussa Birne Karamell, musta tee. Olen jo oppinut tässä maistellessani uuden saksankielisen sanan. Se on päärynä, eli tuo birne. Päärynä-karamelli tee. Apua.

No eipä siinä, nautin tätä alkuiltapäivästä, joten jälkiruokatee saattaa maistua. Google kertoo, että teessä on tällä kertaa muutakin kuin aromia, vaikka sitäkin siis löytyy. Tee sisältää päärynän ja ananaksen paloja, jälkimmäiset sokeroituja, ja karamellin palasia. Makea tee siis varmasti.

Mutta toisaalta pidän esimerkiksin Unssin Creme Brulee teestä jossa on myös karamellin palasia mukana. Se on hyvin makea ja täyteläinen tee, joka sopii hyvin piristämään. Se ei ole myöskään tuhottoman äkkimakea vaikka niin voisi luulla, vaan toffee on miellyttävä. Näin sanottuani, Unssin tee onkin ainoa toffee tee mikä on ollut hyvää.Toffee on ilmeisesti melko mahdoton feikata, joten toffee aromi on yleensä ihan luokattoman pahaa.

Ja tuntia myöhemmin sain vihdoin keitettyä teeni.

Tee tuoksuu makealle, toffeiselle. Se myös maistuu samalle, ei onneksi toffee aromille. Päärynä on hennompi, vaatii hieman etsimistä. Mutta samalla en ihmettele, koska päärynä on mieto maku ja todennäköisesti yhdistyy toffeen makeuteen.

Tykkään teestä, se on juuri sopivan makea menemättä ylitse. Kun oikein maistelen, niin olen maistavinani hentoisen päärynänkin toffeen seasta. Tätä on mukava juoda.

Samalla... Minun tekee mieli Unssin Creme Bruleeta. Jos toffee teitä vertaillaan, se on täyteläisempi. Tämäkin on ihan hyvää, mutta huvittavaa kyllä kaipaisi lisää päärynäesanssia, että erottuisi. Nyt se on ihan ok toffeetee, mutta Unssin on parempaa. Jos tässä olisi voimakkaampi päärynän maku, voisin nähdä että tee olisi omansa enkä vertaisi sitä Unssin teehen niin voimakkaasti.

Mutta tämä on silti ehkä parhain tee-tee mitä kalenterissa on tähän mennessä ollut. Näitä voisin ottaa lisää kiitos.

Eilisten "tämä on ehkä kuitenkin vähän liian laimeaa" sekoilujen jälkeen olen tänään kaatanut vettä reippaammin pois. Teenkeittimeni tosiaan keittää minimissään 0,5l joten olen silmämääräisesti koettanut kiehautuksen jälkeen kaataa vettä pois. Nyt luulen, että olen onnistunut paremmin, sillä kumpikaan tänään maistelemistani ei tuntunut laimealta. Tarkkaa on, ei kannatan hinuttaa yli 400ml:iin.

Birne Karamell Schwarzer Tee, musta tee. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti