sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Luukku 9: Feenduft Grüner Honeybush

Ajattelin tämän teen ns. jälkiruokateeksi. Kofeiini kuulemma estää kaiken kivan, mutta mm. raudan imeytymisen. Mikä johtaa ikävästi väsymykseen ja sitä kukaan tuskin kaipaa yhtään enempää tähän vuoden aikaan.

Joten ajattelin että tämä tee olisi kiva kofeiiniton lounaan jälkeinen tee. No, söin lounaani jo ennen yhtätoista, joten nyt voisin jo nauttia kaiketi kofeiiniakin. Mennään kuitenkin suunnitelman mukaan.

Feenduft Grüner Honeybush on hauduke, joka nimensä mukaan on maustettua Honeybushia, eli Rooiboksen serkkukasvia. Mausteena googlen mukaan löytyy mm. useita kukkia, omenaa, mansikkaa ja kiiviä. Tarkempi lista löytyy tunnisteista. Aineksia on aika liuta. Yleensä tämä tarkoittaa, että tee on epämääräistä, sillä mitä enemmän aineksia, sitä vaikeampi on maistaa yhtään mitään. No, näemme.

Tunnustan tietämättömyyteni: ajattelin, että rooibos ja honeybush on sama asia. Ilmeisesti ne ovat kyllä ainakin samantyyppisiä, mutta eri kasvia silti. Hämmentävää. No, hauduke kuitenkin.

Tee tuoksuu maanläheiseltä ja miellyttävältä. Maku on kuitenkin mieto. Yrittämällä löydän jotain hedelmäistä, ehkä hieman kirpeää, mutta muuten maku on ihan miellyttävä, mutta tunnistamaton.

Teetä oli mielestäni niin paljon, että sen olisi pitänyt riittää ihan hyvin 400ml. Tee ei niinkään maistu laimealle kuin vain hyyyyvin miedolle, mutta mahdollista on kuitenkin, että vettä on vain liikaa. En tiedä. Kyllä tätä juo, mutta vaikka tässä on hieman makua, niin ei tätä voi oikein maukkaaksi sanoa. Enemmän hieman tujummaksi vedeksi.

Enpä siis osaa sanoa tästä paljoa muuta. Kevyesti makea suhteettoman mieto hauduke. Aineksia ei juuri tunnista. En osaa edes arvioida eroaako honeybush kuina paljon rooiboksesta.

Feenduft Grüner Honeybush, hauduke. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 5-6 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti