keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Luukku 12: Cranberry Pfirsich Schwarzer Tee

Tietenkin heti kun pääsin luukuissa ajan tasalle, niin hajapääni tietenkin unohti ottaa aamulla mukaan teen. Mutta hahaa! Minäpä tulinkin ajoissa kotiin, niin ehdin mukavasti hörppiä kupposen ennen nukkumaan menoa. Olen onneksi niitä ihmisiä joilla kofeiini ei häiritse unia. En jaksa kuitenkaan juoda pannullista, joten keitin ison kupillisen. Käytän isoja mukejani harvoin enää, kun en juo aamuteetä kotona, joten tämä on kivaa vaihtelua siihenkin nähden.

Tänään on vuorossa Cranberry Pfirsich Schwarzer Tee eli karpalo persikka musta tee. Googlailin teetä ja kiitollisesti siinä ei ole muuta kuin mustaa teetä ja karpalon ja persikan palasia. Jälkimmäiset riisijauhon kera, joku säilöntämetodi kenties? En tiedä. Ja aromia tietenkin, koska miksi ei. Sinänsä, aromi on hyvin yleinen aines teissä. Enkä todellakaan luota siihen, että vaikka halvemmissa teissä ei lukisi aromia, etteikö niissä sitä olisi.

Rakastuin viimevuonna Unssin karpaloteehen. En tosin tullut juoneeksi sitä uudelleen kuin vasta melko hiljattain. Ikävästi totesin sen turhan tujuksi siihen hetkeen. Pitää varmaan, nyt kun pakkaset oikeasti vaikuttavat tulleen, koettaa uudelleen. Jotkut teet vaativat oikeaa vuoden aikaa ja fiilistä. Pidän myös persikkateestä, mutta mieleni tekee sitä jostain syystä hyvin harvoin.

Tämän päivänen tee on miellyttävää. Se maistuu tummalle ja siinä on persikan jälkimaku. Oletan, että tummuus tulee karpalosta. Teessä on myös ihana makeus, mutta ei sokerisuutta kuten aikaisemmissa teissä on saattanut olla. Teetä ei tarvitse maistella maistaakseen mitä siinä on, eikä ihmetellä sen koostumusta.

Täyty myöntää, että tämä tee tekee minut onnelliseksi. Meinasin ehkä jo hieman luovuttaa mustien teiden suhteen kalenterissa, mutta tämä on tosi kiva. Voisin ehdottomasti juoda lisää ja uudelleen. Selkeästi persikka ja karpalo sopivat toisilleen. Jopa tosiaan niin hyvin, että harkitsen tilaavani tätä teetä lisääkin, en mielestäni ole törmännyt tähän risteämään täällä kotimaassa.

Karpalo persikkatee on selkeästi juuri sellainen hedelmäinen musta tee josta pidän. Ja täytyy sanoa, että pidän siitä ehkä enemmän kuin kummastakaan teestä erikseen. Suosittelen! Tällä kertaa haudutin teetä isossa mukissa, mutta vesimäärä pysyi suhteellisesti samana koska muki vetää 0,4l. Jaa, no join kuitenkin pannullisen.

Cranberry Pfirsich Schwarzer Tee, musta. Haudutuslämpötila 100ºC. Haudutusaika 3 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti